lingontuvanhejhej.blogg.se

Vi vill med denna blogg bjuda in er föräldrar till era barns vardag samt hålla er uppdaterade med aktuella händelser.

Äventyrspromenad grupp 1

Publicerad 2013-02-28 14:02:00 i Allmänt,

Igår var det grupp 1s tur att gå på äventyr! Veckan har erbjudit fint väder, dock började dimman lägga sig när vi knallade iväg. Vi lyssnade på fåglar, tittade och lyssnade på en vägg av is och åkte rutschkana! Det sistnämnda var enligt barnen promenadens höjdpunkt. På väg upp mot vattentornet gick vi uppför en backe som var väldigt isig. När vi efter mycket stånk, stön och halk kom upp så satte vi oss ner på rumpan och åkte ner. Barn och fröken skrattade och åkte många många gånger både tillsammans och var och en för sig själva.
 

Vi pratar känslor

Publicerad 2013-02-27 10:40:04 i Allmänt,

Idag pratade Laura, Lilly, Milla, Ville, William och Stella om känslor. Vi målade av varandra och visade olika ansiktsuttryck till de olika känslorna som vi sedan fotograferade.

Äventyrspromenad med grupp 4

Publicerad 2013-02-26 13:46:00 i Allmänt,

Idag var det dags för Leo, Tamara, Emma, Filip och Ivan att gå på äventyrspromenad. Vi gick mot Slottsskogen och plikta där vi gungade, snurrade och åkte rutschkana innan vi kröp in i den stora valen och fikade på äpple och päron. När vi var färdiga med leken på plikta började den långa vandringen uppför backen förbi vattentornet. Vi lyssnade på fåglar och hittade olika saker på marken, så som is, kottar, löv och pinnar... Vi mötte en joggare som liksom vi tränade benen och hjärtat... vi stannade och lekte vid en skogsplätt innan vi tog oss nerför de många trapporna som leder till Lingontuvan... En fantastisk promenad med fantastiskt positiva och uthålliga barn! Vi fick oss en härlig dos av D-vitamin och glädje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens äventyrspromenad med grupp 1

Publicerad 2013-02-19 13:14:00 i Allmänt,

Idag var det åter dags för äventyrspromenad... vi styrde kosan mot Slottsskogen, med start vid de många trapporna upp mot Masthugget. Vi stannade till uppe på toppen och njöt av den fantastiska utsikten som barnen fick föreviga genom att fota valfri vy... Sedan var det dags att gå till ödledammen för att se om det låg is på vattnet och det gjorde det... halt var det :)
Efter liten lek på isen gick vi in i skogen, mumsade på äpple, klättrade i träden och lekte alla ekorrar byter bo.
 

Blommor a´la Spanien

Publicerad 2013-02-19 12:56:04 i Allmänt,

Nu på Torsdag så bjuds vi på Spansk mat. Därför har Nauko tillverkat papperblommor i Spanska flaggans färger, tillsammans med barnen!

Vi leker inomhus!

Publicerad 2013-02-15 10:01:00 i Allmänt,

 
Kreativiteten på inneleken sprudlade idag, barnen lekte i små grupper. Det fanns de som lekte med dinosaurier, några tjejer åkte rullskridskor, målade och spelade spel!
William bjöd på Glass idag!
Oj, Vad vi mumsade i oss!
 
 

Äventyr!

Publicerad 2013-02-14 13:19:00 i Allmänt,

Idag har vi på Lingontuvan gått på promenad och knackat på dörren hos kungen, drottningen, prinsen och prinsessan som bor i slottet (vattenslottet). Det blev en lång promenad och många trappsteg. Detta äventyr var fullt med spännande saker, allt ifrån en vägg av is, lekplatslek och vantjakt.
Efter maten bjöd Milla på små hallongrottor! Mums va gott!
När de små barnen och mellanbarnen låg och vilade hade de stora barnen bibliotek och läste böcker.
 
 

Världens mat!

Publicerad 2013-02-11 18:57:00 i Allmänt,

Hej Lingontuvan föräldrar!

Förra veckan startade vi ett EU-projekt här på förskolan. Detta projekt är ett samarbete mellan förskolan och vår kock.
Projektet innebär att vi tar upp världens länder, de utvalda länderna är relaterade till förskolans elever. Vi pratar om landet och dess språk och kultur, vi tittar på landets flagga och avslutar veckans projekt med en smarrig måltid som kocken lagar åt oss. Detta händer varje jämn vecka.
Förra veckan pratade vi om Sverige och nästa vecka går vi vidare till Spanien.

Vi tar gärna emot lite tips och hjälp från er föräldrar. Tamaras mamma har bidragit med ett fint flaggspel som vi har satt upp på Lingontuvan och pyntar med barnens egna flaggor.

/ Birgitta, Fia och Marie-Louise

Premiär!

Publicerad 2013-02-11 18:47:59 i Allmänt,

Välkommen till våran blogg! Detta är vårt första inlägg.
Nu är det sportlov så ut och sporta med er!
 
Tack och hej leverpastej!
/Birgitta, Fia och Marie-Louise

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela