lingontuvanhejhej.blogg.se

Vi vill med denna blogg bjuda in er föräldrar till era barns vardag samt hålla er uppdaterade med aktuella händelser.

Veckans Kock

Publicerad 2014-01-31 13:41:20 i Allmänt,

Jag har bakar jätte goda bröd. Jag har tvättat frukter och lagt dem i skålar. Jag har rivit morötter och skärt gurka.Vi har haft så trevligt i köket, jag och Patrik!
Hälsningar Stella Kock

Onsdagsdetektiverna åker Pulka

Publicerad 2014-01-29 13:46:00 i Allmänt,

 
Idag utmanade Onsdagsdetektiverna de hårda isiga vindarna och pulsade i snön och åkte pulka! Härligt! På eftermiddagen lekte de yngsta "Rymdleken"! Och alla drog då iväg till Skolplaneten! Eftersom vi älskar pulkaåkning så är det bra om alla kan skaffa varma gosiga fleece byxor att ha under overallen!

 

Djungelapornas vinteräventyr

Publicerad 2014-01-28 13:37:58 i Allmänt,

Idag var det utflyktsdags för Djungelaporna! Fia, Olle, Stella, Greta, Leo och Clara klädde på sig varma kläder, tog med ett gäng pulkor och traskade iväg mot muminbacken. I ca 40 minuter sprang vi upp för backen och åkte ner för backen med många många andra barn från olika förskolor. Alla tyckte att det var skoj att åka pulka och extra roligt när de vann pulkatävlingarna. Efter en lång och trött promenad tillbaka till Lingontuvan fick vi mat, vatten och välbehövd vila.
 
 
 
Clara blev lite blöt om sina vantar så då offrade snälla fröken sina varma goa vantar så att promenaden tillbaka till Lingontuvan inte blev riktigt lika kall!
 
 

Vacker iskonst

Publicerad 2014-01-24 08:48:33 i Allmänt,

För att få vår gård fin på vintern så har vi satt igång ett isprojekt. Vi fyllde ballonger, plasthandskar och papperskorgar med vatten och placerade dem i vår fina rabatt och lät dem frysa under natten. På morgonen tömde vi ut det vatten som inte fryst under natten och det blev hur fint som helst!
 

 

Och denna veckans kock var: Mollie! Hon bjöd på kryddstark god Tomat och spenat soppa!

Klass 9 C1 från Nordhemskolan hälsar på

Publicerad 2014-01-21 09:42:00 i Allmänt,

 
Idag hade vi besök av ett trevligt gäng från klass 9 C1 på Nordhemskolan, som intervjuade barnen om vad de tycker om att leka med och efter dessa intervjuer skall eleverna tillverka några av barnens idéer på dessa special byggda leksaker. Vi tyckte alla att detta var både spännande och trevligt! Och av någon konstig anledning tog alla ungdomarna handsprit på händerna när de gick härifrån!
 
 
 
 

Idéer för att förbätttra Gården

Publicerad 2014-01-21 08:50:00 i Allmänt,

 
 
Vi vill att ni barn och föräldrar tänker till och kommer med idéer hur vi kan förbättra vår Gård, både Övre och Nedre. ( Båten)
Gör gärna en ritning, målning och lägg förslag på era tankar och idéer.
Så kan vi med er hjälp och handkraft färdigställa dessa nu i vår?
 

Magsjuka

Publicerad 2014-01-17 08:53:04 i Allmänt,

Hej alla föräldrar!
Nu går det magsjuka och springmask på Lingontuvan så var extra uppmärksamma på era barns avföring. Vi har under veckan skickat hem flera barn som har visats ha magsjuka. För att råda bot på detta så följer vi socialstyrelsens regler med 48h(2 dygn) efter sista diarré eller kräkning. Vi hoppas att allt går över och alla mår bra!

Trevlig helg och "good bajs"!
 

Årets första snögubbe!

Publicerad 2014-01-14 13:21:00 i Allmänt,

 
 
Idag var vi alla ute på gården och lekte i årets första snö! Så som vi längtat! Vi gjorde en fin snögubbe, som vi döpte till "Fräcka Lisa"!
Barnen har även lekt, pusslat, ritat, läst sagor och byggt fina konstruktioner, torn och hus! Med skratt och bus!
 

Välkomna tillbaka!

Publicerad 2014-01-07 09:21:00 i Allmänt,

Efter en härlig lång julledighet är vi alla på Lingontuvan glada att träffas igen! Den här veckan börjar två nya barn hos oss, Eleonora och Devin, som vi önskar varmt välkomna till oss! Nu går det 23 barn på Lingontuvan. Vårterminen 2014 blir det ingen frukostservering på Lingontuvan. De barn som har behov av frukost äter på Avdelning Igelkotten mellan 7.30-8.00. Vi ser fram emot en stimulerande och lärorik vårtemin med många glada skratt tilsammans med era härliga barn!
Birgitta, Fia och Marie-Louise

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela