lingontuvanhejhej.blogg.se

Vi vill med denna blogg bjuda in er föräldrar till era barns vardag samt hålla er uppdaterade med aktuella händelser.

Lite stolt är jag allt...

Publicerad 2013-05-30 20:02:00 i Allmänt,

Vi på Lingontuvan och några fler avdelningar på huset deltar, som ni vet, i ett projekt som heter "Måltid, en del av lärandet" och nu har jag (Marie-Louise) blivit utnämnd till månadens profil på deras blogg... för att läsa, klicka på länken för att komma till deras blogg :)
http://euprojektmedel.com/
 

Succé på Lingontuveloppet för oss alla!

Publicerad 2013-05-30 13:40:00 i Allmänt,

 
I strålande sol gick 23 Lingontuvebarn, glatt och mycket förväntansfulla, sjungandes till Lingontuveloppet.
Och vilket spännade lopp det blev!! Vid starten tog era snabba barn snabbt täten, tätt följd av Fia! Vid det oerhört dramatiska upploppet satte Birgitta igång sina turbo ben och flög förbi alla spänstiga Lingontuve barn och  kom först över målinjen! Marie-Louise kämpade tappert där bak i kön, och tog med en strålande insats, sig till slut, in i Mål! Där Klas och Birgitta Svensson hade Vätskekontroll, i gula flaskor, som Williams mamma Susanne, skrivit namn etiketter till alla barnen, på!  Under pris cermonin, då diplomen delades ut, så kände vi  oss alla som riktiga VINNARE !  Mums var det med de goda Kobajsbomberna, som delades ut till alla härliga Lingontuveloppsdeltagare, samt supportern, Filip, (pappa till Lukas och Olle).  ALLA  genomförde loppet med bravur! Succé för oss alla!
 

Hjälp oss att minska på streptokockinfektionerna!!

Publicerad 2013-05-27 12:46:00 i Allmänt,

Det har förekommit mycket streptokock infektioner på Lingontuvan. För att häva smitt spridningen av Sharlakans feber och halsfluss så vill vi att ni går och gör halsprov på vårdcentralen. Om barnet bedöms ha en behandlingskrävande streptokockinfektion ger man penicillin i tio dagar. Barnet får tidigast gå tillbaka till förskolan efter två dygns behandling.

Vi vann!!

Publicerad 2013-05-24 11:01:00 i Allmänt,

Vi har varit med i en Städtävling som Park och Naturförvaltningen höll, för att göra stadsdelen och Göteborg  renare och vackrare. Med väldigt många deltagande förskoleavdelningar,( cirka 64 000 barn) har vi hållt tummarna för att vinna och idag fick vi beskedet att: VI VANN!! Barnen har gjort ett superjobb och deras engagemang har lett till en vinst! Vi ska få ett guidat besök med fika i den nya utflyktsparken Positivet i Positivparken vid Frölunda Torg!
Barnen fick precis den roliga nyheten och många blev glada!

På lördag den 25 maj är det invigning av parken.

VårAvslutning den 3 juni Klockan 16-17.30

Publicerad 2013-05-22 09:37:11 i Allmänt,

Hej!
Ni är alla Varmt Välkomna till Lingontuvans Våravslutning Måndagen den 3 juni Klockan 16-17.30.
Varje Familj tar med sig en picnic korg, filt och ett glatt humör! VI träffas senast klockan 16 utanför Lingontuvan och går ner till vår nedregård vid båten. Släkt och vänner är Välkomna!
Barnen sjunger och Vi njuter!
Birgitta, MarIe-Louise och Fia

Skogen med lupp och förstoringsglas

Publicerad 2013-05-21 21:49:00 i Allmänt,

Idag gick grupp tre på skogsutflykt och med oss hade vi genomskinliga hinkar, luppar och förstoringsglas. Barnen var väldigt laddade förutom en kille som hellre ville vara kvar på Lingontuvan. Vi kom iväg och tog oss upp för de många och långa trapporna som tog tid att sig upp för... vi hittade ju både sniglar, blommor och andra småkryp och barnen fick själva dokumentera med kameran. Väl framme vid målet blev barnen alldeles saliga av alla sniglar de hittade, de fyllde hinkarna med blommor, gräs och djur... förstoringsglasen använde de flitigt och upptäckte de allra minsta sniglarna krypandes på trädstammen... vi hittade till och med en stor tusenfoting, och ännu större blev den ju med förstoringsglaset... läskigt spännande... efter mycket och långt utforskande gick vi till utsiktsplatsen och intog banan, sen var det snigelrace,åhej vilket race det blev! Barnen var så engagerade och rättade sniglarna om de gick åt fel håll, men till slut korades en vinnare! Grattis snigeln Milla säger vi! Killen som från början inte vill följa utbrister med glädje i rösten " det var roligt att följa med på promenad och jag vill gå med varje dag" sen ville han även ha en snigel som husdjur och förklarade att den kunde bo i en låda. Tänk vad naturen är fantastisk med allt den har att erbjuda, så gå ut, njut och upptäck tillsammans med era underbara och vetgiriga barn!




 
 
Sniglarna klättrade även omkring i vår rabatt under eftermiddagen! Dock insåg vi att sniglar gillar blomfrön så de fick senare flytta ner till båten där de kunde springa fritt och njuta av gräset!
 
RÄTTELSE! Tyvärr har vi använt ordet sniglar om dessa söta små blötdjur, men de är faktiskt snäckor, trädgårdssnäckor för att vara helt korrekt. Så underbart det är att få lära sig nya saker :)

GP-debatt

Publicerad 2013-05-14 12:36:00 i Allmänt,

Situationen på förskolorna i Majorna/Linné har på kort tid gått från alarmerande till akut. Rapporter om rymningar, personal som mår dåligt, barn som mobbas och skadas talar sitt tydliga språk. Det är dags för den rödgröna majoriteten att infria sina vallöften: Fler pedagoger, färre barn per grupp! skriver förskoleföräldrar i Majorna/Linné.
 
Såhär startar dagens debattartikel i GP (s.30). Artikeln är skriven av sex föräldrar till barn inom stadsdelen Majorna-Linné, de har samlat ihop 1500 underskrifter runtom stadsdelen och kommer imorgon tillsammans med andra föräldrar, barn och pedagoger att demonstrera mot de stora barngrupperna på förskolorna runtom i Majorna-Linné.
Här kan ni läsa hela artikeln samt en intervju med en av författarna. För er som är intresserade att vara med i morgondagens demonstration står tid och plats i intervjuartikeln.
 
http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.1667607-infria-era-valloften-om-mindre-barngrupper
 
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1668383-agerar-mot-stora-forskolegrupper
 

Lingontuveloppet!

Publicerad 2013-05-13 10:15:00 i Allmänt,

Torsdagen den 30 maj går årets lopp av stapeln. Vi samlas utanför Lingontuvan 9.30 och går bort mot banan tillsammans! Vill ni föräldrar vara med och hejja på era barn är ni hjärtligt välkomna!

Party!

Publicerad 2013-05-13 10:00:00 i Allmänt,

Denna vecka laddar vi inför helgens Eurovisionstävling.
På torsdag har vi en glitter och glamour fest! Barnen får gärna vara glitter och glamourklädda redo för vårt kalas där vi ska dansa och ha roligt!

Föräldrainformation

Publicerad 2013-05-10 15:36:00 i Allmänt,

Nu har en mapp med föräldrainformation till alla barnen kommit upp i hallen vid torkskåpet. Vi kommer lägga viktiga papper i dessa mappar istället för i barnens hyllor då det är lätt att papprerna försvinner bland barnens saker. Mapparna är märkta med barnens namn så det är lätt att bläddra fram till ert barn och ta ut pappret.

Blommor!

Publicerad 2013-05-10 14:57:00 i Allmänt,

 
Äntligen börjar den lilla rabatten vid vår dörr att blomma! Idag planterades det fler blommor som både är vackra att titta på och som doftar gott. Birgitta planterade och barnen som njöt av sitt mellanmål tittade nyfiket på och gav glada hejjarrop!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela