lingontuvanhejhej.blogg.se

Vi vill med denna blogg bjuda in er föräldrar till era barns vardag samt hålla er uppdaterade med aktuella händelser.

Skogen med lupp och förstoringsglas

Publicerad 2013-05-21 21:49:00 i Allmänt,

Idag gick grupp tre på skogsutflykt och med oss hade vi genomskinliga hinkar, luppar och förstoringsglas. Barnen var väldigt laddade förutom en kille som hellre ville vara kvar på Lingontuvan. Vi kom iväg och tog oss upp för de många och långa trapporna som tog tid att sig upp för... vi hittade ju både sniglar, blommor och andra småkryp och barnen fick själva dokumentera med kameran. Väl framme vid målet blev barnen alldeles saliga av alla sniglar de hittade, de fyllde hinkarna med blommor, gräs och djur... förstoringsglasen använde de flitigt och upptäckte de allra minsta sniglarna krypandes på trädstammen... vi hittade till och med en stor tusenfoting, och ännu större blev den ju med förstoringsglaset... läskigt spännande... efter mycket och långt utforskande gick vi till utsiktsplatsen och intog banan, sen var det snigelrace,åhej vilket race det blev! Barnen var så engagerade och rättade sniglarna om de gick åt fel håll, men till slut korades en vinnare! Grattis snigeln Milla säger vi! Killen som från början inte vill följa utbrister med glädje i rösten " det var roligt att följa med på promenad och jag vill gå med varje dag" sen ville han även ha en snigel som husdjur och förklarade att den kunde bo i en låda. Tänk vad naturen är fantastisk med allt den har att erbjuda, så gå ut, njut och upptäck tillsammans med era underbara och vetgiriga barn!




 
 
Sniglarna klättrade även omkring i vår rabatt under eftermiddagen! Dock insåg vi att sniglar gillar blomfrön så de fick senare flytta ner till båten där de kunde springa fritt och njuta av gräset!
 
RÄTTELSE! Tyvärr har vi använt ordet sniglar om dessa söta små blötdjur, men de är faktiskt snäckor, trädgårdssnäckor för att vara helt korrekt. Så underbart det är att få lära sig nya saker :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela