lingontuvanhejhej.blogg.se

Vi vill med denna blogg bjuda in er föräldrar till era barns vardag samt hålla er uppdaterade med aktuella händelser.

GLAD PÅSK!

Publicerad 2013-03-26 17:08:00 i Allmänt,

Vi önskar er alla en riktigt avkopplande ledighet och GLAD PÅSK! Barnen som kommer på Skärtorsdag får gärna klä ut sig till Påskärringar eller Påskgubbar om de vill hänga med på fest till Blåkulla!!
Varma Påskhälsningar Birgitta, Fia och Marie-Louise!

Dagens påskpyssel

Publicerad 2013-03-20 12:26:00 i Allmänt,

Idag blev det ytterligare pyssel inför påsk och det var grupp 2 som fick stå för det. Först hade vi stegvis och pratde om känslorna rädd och glad. Sedan gick vi till målarrummet och pysslade...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DET RÄCKER NU!

Publicerad 2013-03-20 09:25:00 i Allmänt,

Nu är det nog med leksaker på Lingontuvan. Vi har många roliga och fina leksaker här på Lingontuvan som barnen leker med, pga detta så vill vi att barnens egna leksaker får stanna hemma under veckan. Fredagar är vår mysdag och barnen får då ta med EN leksak att visa upp och leka med. Tar man med en leksak får man vara rädd om den då barnen leker och risken finns att den går sönder.
Blir det en diskussion hemma så är det ok att ta med ett gosedjur eller snuttefilt/kudde som barnen får mysa med under vilan.

Påskpyssel

Publicerad 2013-03-19 12:36:19 i Allmänt,

 
Snart är det påsk och vi som älskar att pyssla passar på att göra så mycket roligt pyssel vi bara kan!
Idag fick grupp 1 börja med pyssel, vi målade av händer och fötter och förvandlade detta till kycklingar. Dessa pyntades med fjädrar och paljetter så de blev färgglada och härliga! Alla barnen kommer kanske inte få göra samma pyssel utan vi fröknar har lite olika idéer och gör lite olika pyssel med barnen.
 
 

Porträttmålning!

Publicerad 2013-03-19 12:20:00 i Allmänt,

 
I förra veckan målade vi färdigt våra självporträtt! Både små och stora fick måla med vattenfärgerna. Vissa tycker det är roligare att blanda färgen och se vilken färg man kan få fram och många färgglada teckningar har blivit gjorda utöver självporträtten! Nu får vi börja tänka på nästa färgprojekt då barnen ropar efter att få måla med målarfärgen! Dem glittriga färgerna är ju såååååååå fina!!!
 
De stora barnens självporträtt! 
 
Några av de små barnens självporträtt...
 
... och några till!
 
Välkomna in att titta på barnens bilder! De barn som inte ännu har fått måla ett självporträtt kommer att få göra detta under veckans gång!
 

Leken lär oss allt!

Publicerad 2013-03-19 10:59:35 i Allmänt,

I leken utforskar barnet sin omvärld och bearbetar intryck, upplevelser och erfarenheter samt kommunicerar med andra barn. Barnet upptäcker och utvecklar sina intressen och förmågor. Leken är den form och det forum där barnet själv har kontroll. I Leken Tränar barnen sin sociala, känslomässiga, motoriska, intellektuella förmåga samt hur man samarbetar individuellt och i grupp.

Vårstädning i vårt förråd

Publicerad 2013-03-18 10:36:00 i Allmänt,

Idag har vi VårStädat i vårt förråd. Och vi hittade hur mycket spännande ny gammalt Lekmaterial som helst! Dockor, bilar, Roliga utklädningskläder och Lingontuvans Hoppstenar, som vi från och med nu leker och hoppar på ute på gården. Våra tuschpennor är mycket populära att måla kreativa bilder med. Men kan man inte sätta på locket ordentligt så har vi snart inga pennor kvar! Så skall man måla med tusch pennorna så måste vi alla lära oss att trycka på locken ordentligt!

Biblioteket

Publicerad 2013-03-14 10:23:00 i Allmänt,

Idag fick grupp tre i uppdrag att gå till biblioteket på sin äventyrspromenad. Vi hade lånat en massa böcker som var tvungna att återlämnas, vi passade också på att låna nya intressanta böcker som vi kan läsa tillsammans...

Rim memo och föräldrabesök!

Publicerad 2013-03-13 10:24:00 i Allmänt,

Idag spelade vi bokstavsspel, bland annat Rim Memo. Barnen var hejare på Bokstavspelen. Barnen har utvecklats oerhört och är mycket intresserad av dennna form av språkstimulerande läromedel.
Som Emma uttryckte helt självklart:
-Jag kunde bara det!
Mollie och Stellas mamma Sofia, hälsade på, och följde med grupp 2 på Äventyrsutflykt.
 

Porträttmålning!

Publicerad 2013-03-08 13:08:00 i Allmänt,

Äntligen har vi fått tillbaka vårt målarrum! Färgen har kommit upp på hyllorna och barnen frågar hela tiden om de kan få gå in och måla. Idag hade vi målarpremiär och mellanbarnen fick äran att börja med ett bildprojekt. Under nästa vecka kommer även de stora och de små barnen att få måla självporträtt som vi sätter upp på väggen!Uppgiften de fick var att måla av sig själva med vattenfärg, vilket de lyckades galant med!
 
Självporträtten sitter på väggen i målarrummet så ni får gärna slänga på er ett par tossor och knalla in och kika :)
 
 
 
 

Lingontuvans Melodifestivals Jury

Publicerad 2013-03-08 09:32:00 i Allmänt,

Melodifestivalsfrossan fortsätter på Lingontuvan. Idag hade vi Melodifestivals jury, då barnen fick rösta på den låt som de tror kommer vinna i Finalen imorgon. Alla barnen satt super fokuserade och lyssnade och det var ett svårt val för alla låtar är sååå bra när man är 3-6 år. Birgittas favorit "Only the dead fish follow the stream" hackade tyvärr, men efter lite avdammning i vår gamla CD spelare så fungerade den igen! Och Birgitta blev såå lycklig! För den är bara så GRYMT bra! Fias favorit var Robin med sin "You".Cassandras favorit var "State of Drama" med :"Falling"Sedan dansade vi och gosade dagen lång! Och vem vann i denna spännande röstning. Jo,Vi har ett resultat: Och på en delad första plats, med tre röster var, så Vann:Yohio,Anton och Sean Banan! Vi önskar våra favoriter Lycka till imorgon!
 

Grupp 4 är Leksaks detektiver

Publicerad 2013-03-07 10:33:00 i Allmänt,

Idag var grupp fyra Leksaks detektiver eftersom vi hittat en mängd leksaker på vår altan och hur hade de hamnat där, mån tro?
Vi gick runt huset och spanade och hittade en mängd intressanta leksaksfynd.
Vi tittade på hur högt det var från Lingontuvans fönster ner till marken. Barnen diskuterade om vad som händer om leksaker slängs ut genom fönstret.
Emma: - Det är farligt för att man kan få en stor bula i huvudet.
Leo: - Man får absolut inte göra så för då kan man skada någon som går förbi.
Ivan:- Om det blåser så kan bilarna och lastbilarna trilla ner från altan, och då har vi inga leksaker att leka med mer.
Sedan satte vi oss i solen, åt frukt och tog med alla leksaker som vi hittade nedanför förskolans fönster tillbaks till Lingontuvan
 

.






 

Äventyrspromenad med Grupp 3

Publicerad 2013-03-06 13:44:00 i Allmänt,

 
Idag fick barnen i grupp 3 välja vad de ville göra.Och precis alla vill LEKA!
Några Reflektioner om denna utflykt är:

Olle,-Jag skall bli bergsklättrare när jag blir stor!
Erik;-Den där lång rutchkanan är såå rolig!
Clara;Rutchkanan,som du ser där:- Den var skojig att åka på!
Mollie;-Jag tyckte rutchlkanan, som jag åkte genom, var rolig när jag sov!
Liv; Jag tyckte mest om att leka här med gungorna och rutchkanan.
Greta; Jag tyckte det var roligt att gunga på den stora runda gungan!
Birgitta;Jag tyckte att fruktstunden tillsammans,var mysig!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela